Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2862 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455558 persoane
Site-ul este folosit de 28 persoane
Site-ul a fost accesat de 30378 ori.

Noutăţile Ambasadei

Discuțiile de la Departamentul de Stat SUA ai oficialilor Ministerului Finanțelor și Băncii Naționale a Moldovei

Astăzi, 9 aprilie 2019, Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale și Ion Chicu, Ministrul Finanțelor, au avut o întrevedere comună cu George Kent, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice.

În cadrul întrevederii, părțile au efectuat o trecere în revistă a progreselor înregistrate de Guvernul RM și Banca Națională, din ultimii trei ani, în domeniile bugetar-fiscal și cel financiar – bancar. De asemenea, au fost discutate prioritățile și acțiunile planificate pe domeniile menționate, pentru perioada anului 2019.

În context, oficialii RM au mulțumit pentru sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor în domeniul fiscal și financiar – bancar.

La rândul lor, reprezentanții Departamentului de Stat SUA au salutat rezultatele obținute de Guvernul RM și Banca Națională în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar. A fost exprimată speranța pentru asigurarea continuității eforturilor susținute în acest domeniu.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat prioritățile de cooperare cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială, precum și au fost abordate posibilitățile de dezvoltare a colaborării comercial-economice RM - SUA.

În contextul situației post-electorale din Republica Moldova, Asistentul Adjunt G. Kent a comunicat că SUA urmărește cu atenție evoluțiile negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare, fiind subliniat faptul că Administrația SUA va lucra cu orice guvern ce va fi format în urma recentelor alegeri parlamentare din RM.

La finalul întrevederii, Asistentul adjunct G. Kent a evocat suportul continuu al SUA pentru Republica Moldova pe calea modernizării țării.

Delegația RM, condusă de Guvernatorul Băncii Naționale RM, Octavian Armașu și Ministrul Finanțelor Ion Chicu, se află într-o vizită de lucru la Washington D.C. pentru a participa la ședințele de primăvară ale FMI și Grupului Băncii Mondiale, care se desfășoară în perioada 9-12 aprilie curent.