Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 528 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440047 persoane
Site-ul este folosit de 15 persoane
Site-ul a fost accesat de 4803 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Cristina Balan cu Senatorul Cory Gardner

La 28 noiembrie 2018, Ambasadorul Cristina Balan, a avut o întrevedere productivă cu senatorul republican Cory Gardner (R-CO), membru proeminent al Comitetului Relaţii Externe din Senatul SUA.

În cadrul întrevederii s-a făcut un schimb de opinii cu referire la prioritățile de cooperare în cadrul Dialogului Strategic RM-SUA, evoluțiile în plan regional, consolidarea rolului RM drept partener și aliat puternic al SUA la nivel internațional, inclusiv din perspectiva raporturilor transatlantice.

Senatorul Gardner s-a interesat de impactul politicilor de dezinformare și influență externă în RM și regiune, în special în contextul recentelor evoluții nefaste din Marea Azov.

E.S. Cristina Balan a reconfirmat poziția oficială a Guvernului RM, care condamnă orice acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională și susținerea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

În final, Senatorul Cory Gardner a comunicat deschiderea deplină pentru dezvoltarea cooperării SUA - RM pe diverse paliere, concomitent cu susținerea eforturilor de modernizare ale țării noastre conform modelului țărilor din Occident.

Notă: Senatorul republican Cory Gardner deţine funcţia de preşedinte al Subcomitetului pentru energie, al Subcomitetului pentru Asia de est, Pacific şi politica internaţională în domeniul securităţii cibernetice, și membru al Comitetului Relaţii Externe din Senatul SUA.

Cory Gardner este un membru influent in Congresul SUA - din anul 2010 a reprezentat statul Colorado în Camera Reprezentanților SUA, după care în 2015 a fost ales să-și reprezinte alegătorii în calitate de Senator.

În 2018, Senatorului Gardner i-a fost conferit premiul “Acțiune Legislativă” de către Centrul Lugar, pentru capacitățile sale în eforturile de obținere a consensului la nivel bi-partizan în Congresul SUA.