Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 535 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440071 persoane
Site-ul este folosit de 38 persoane
Site-ul a fost accesat de 4827 ori.

Noutăţile Ambasadei

Recepție oficială, organizată cu susținerea prestigioasei publicații ”The Washington Diplomat”

Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a organizat marți, 20.11.2018, o recepție oficială, cu sprijinul prestigioasei publicații și platforme de discuții ”The Washington Diplomat”. La eveniment au participat oficiali ai Departamentului de Stat, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai mediului de afaceri american și experți și formatori de opinie din capitala federală americană.

Debutul evenimentului, consacrat Zilei Naționale, a avut loc prin organizarea unui blitz-interviu cu reporterii publicației americane. În acest format Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în SUA Cristina BALAN, a subliniat importanța intensificării dialogului strategic moldo-american, mai ales a acţiunilor concrete de consolidare a acestuia pe dimensiunea politică și economică. Momentul jurnalistic în sine a reprezentat o bună ocazie pentru a comunica publicului despre reformele întreprinse de către Guvernul Republicii Moldova, angajamentele asumate de acesta, precum și viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova.

Un subiect important s-a axat pe discutarea și analiza contextului regional al Republicii Moldova din perspectiva asigurării securității, dar și a provocărilor întâmpinate de țara noastră.

În final, Excelența Sa a transmis un mesaj de mulțumire autorităților americane, Administrației prezidențiale, Camerelor legislative americane, Poporului american și prietenilor Republicii Moldova pentru susținerea constantă a parcursului de dezvoltare a Republicii Moldova.