Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2858 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455551 persoane
Site-ul este folosit de 28 persoane
Site-ul a fost accesat de 30370 ori.

Noutăţile Ambasadei

Consolidarea cooperării comercial-economice, discutată de Ambasadoarea Cristina Balan cu Brian McFeeters, Asistentul Adjunct Principal al Biroului pentru Cooperare Economică si Afaceri, al Departamentului de Stat, SUA

Pornind de la rezultatele recentei vizite a oficialului american Brian McFeeters la Chisinau (10 septembrie 2018), în cadrul discuției a fost menționat că ambele părți au reafirmat angajamentul față de dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale, reciproc avantajoase, specificând obiectivele principale pentru cooperarea moldo-americană adresată creșterii economice durabilă de viitor.

Asistentul adjunct principal, Brian D. McFeeters, a reiterat disponibilitatea Statelor Unite ale Americii pentru susținerea și promovarea reformelor economice și financiare din RM, precum și cooperarea în vederea impulsionării relațiilor comerciale bilaterale.

Oficialii au mai vorbit despre reformelor structurale în promovarea creșterii economice a Republicii Moldova, evoluțiile în domeniul financiar-bancar, facilitarea comerțului și a regimurilor comerciale, precum și diversificarea piețelor de desfacere. O atenție specială a fost acordată oportunităților bilaterale pentru comerț și investiții.