Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2816 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455480 persoane
Site-ul este folosit de 56 persoane
Site-ul a fost accesat de 30296 ori.

Noutăţile Ambasadei

Perspectivele consolidării cooperării cu Senatul SUA punctate la Washington

17 octombrie, Washington D.C. - Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu senatorul Roy Blunt, membru al Partidului Republican din partea statului Missouri, și unul dintre cei mai importanți membri în Comitetul pentru Informații și Servicii de Inteligență, și în Comitetul Alocări Bugetare al Senatului SUA

E.S. Ambasadorul Balan s-a referit la prioritățile Republicii Moldova în relația cu SUA, inclusiv în ceea ce privește cooperarea politică dar și potențialul pentru fortificarea Dialogului moldo –american. Discuţiile au facilitat şi un schimb de opinii privind ultimele evoluții și realizări pe agenda europeană a Republicii Moldova.

Senatorul Blunt a afirmat interesul său pentru evoluţiile din Republica Moldova şi respectiv, decizia sa de a efectua o vizită la Chişinău, care reconfirmă deschiderea continuă a Congresului american pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale cu RM. Concomitent, Roy Blunt a menționat că Senatul SUA susţine ferm obiectivul de integrare pro-occidentală a Republicii Moldova.

Ambasadorul Cristina Balan a apreciat în mod deosebit atenţia specială acordată de legislatorul american demersului de consolidare a relaţiei bilaterale şi de promovare a unui angajament robust al SUA în Republica Moldova.