Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3719 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460622 persoane
Site-ul este folosit de 67 persoane
Site-ul a fost accesat de 40366 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadoarea Cristina Balan pe coperta ediţiei speciale a revistei Washington Life

Ambasadoarea Cristina Balan este protagonista unui material dedicat corpului diplomatic străin din Statele Unite, într-o ediție specială a reputatei publicații Washington Life. Materialul, semnat de jurnalistul și autorul american Roland Flamini, pune în lumină ambasadorii acreditați în SUA în ultimul an, printre care se află și Cristina Balan, prima femeie Ambasador în SUA al unei țări din Parteneriatul Estic.

Sub titlul “Noi ambasadori pentru o lume în schimbare”, portretul realizat de Flamini arată evoluția corpului diplomatic, care devine din ce în ce mai dinamic și mai bine adaptat vremurilor actuale. Autorul pune accent pe modul în care prioritățile strategice în schimbare la nivel internațional, precum și diversificarea rolurilor unui Ambasador modern, influențează însăși profesia diplomatică. În plus, publicația Washington Life scoate în evidență faptul că “o schimbare în condițiile contextuale presupun ca un diplomat modern să abordeze probleme dincolo de diplomație. Comerțul, mediul, cultura, imigrația, securitatea și sănătatea sunt acum parte integrantă din fișa sa de post.”

Autorul specifică adiţional, că în contextul noului val de Ambasadori, acreditaţi la Washington, predominant desemnaţi pe criterii politice, un element comun în cazul acestora este accesul rapid la factorii decizionali din țările lor, care poate fi un avantaj pentru soluționarea rapidă a unei crize sau pentru evitarea unor incidente serioase.