Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3745 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460659 persoane
Site-ul este folosit de 104 persoane
Site-ul a fost accesat de 40407 ori.

Noutăţile Ambasadei

Cooperarea RM – SUA în domeniul sporirii securității energetice discutată de Ambasadorul Cristina Balan cu Congresmanul David McKinley

Extinderea cooperării bilaterale pe componenta securității energetice au fost discutate în cadrul întrevederii Ambasadorului Cristina Balan cu congresmanul republican din statul West Virginia, David McKinley. Congresmanul McKinley este membru al Comitetului pentru Energie și Comerț, cel mai vechi comitet legislativ permanent din Camera Reprezentanților, care deține cea mai largă competență a oricărui comitet de autorizare al Congresului SUA. Concomitent, portofoliul său vizează supravegherea mai multor departamente federale și agenții independente, inclusiv Departamentele de Energie și Comerț ale SUA.

Congresmanul McKinley a abordat o gamă largă de subiecte privind situația internă din Republica Moldova, cooperarea cu Administrația SUA, dialogul reflectând atenţia acordată de autoritățile de la Chișinău evoluţiilor din regiune, respectiv, climatului de securitate regional şi implicațiile pentru consolidarea democratică şi dezvoltarea economică a țării noastre. Părţile au discutat de o manieră deschisă şi pragmatică perspectivele și așteptările în cadrul dialogului cu Statele Unite şi au făcut un schimb de opinii asupra priorităţilor şi liniilor de acţiune ale cooperării bilaterale din perioada următoare.

Congresmanul David McKinley a asigurat sprijinul său pentru eforturile și acțiunile Guvernului RM, prezentate de E.S. Ambasadorul Cristina Balan, privind includerea țării noastre în rețeaua europeană de transportare a gazelor și sporirea securității energetice a țării și a exprimat interesul său pentru identificarea în comun cu Ambasada RM în SUA a modalităților de impulsionare a investițiilor americane.