Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3691 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460572 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 40314 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, E.S. Cristina Balan, invitat de onoare în cadrul recepției organizate de renumitul Centru Meridian International cu prilejul prezentării domniei sale corpului diplomatic și cercurilor influente din capitala americană

Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, E.S. Cristina Balan, a fost invitatul de onoare, la recepția organizată de renumitul Centru Meridian International. Cu prilejul evenimentului, Președintele Centrului Meridian, Ambasadorul Stuart Holliday a salutat prezența notabilă în Washington D.C. a E.S. Ambasadorului Cristina Balan și i-a dorit mult succes în exercitarea mandatului său extrem de important. Ambasadorul Balan a participat la recepție alături de alți 5 șefi ai misiunilor diplomatice acreditați recent în capitala americană. La eveniment a fost prezent mediul diplomatic din capitala federală, personalităţi marcante din Administrația SUA, reprezentanți ai reputatelor think tank-uri și mediului academic american.

În marja recepției, Ambasadorul Balan a discutat cu participanții la eveniment modalitățile prin care aceştia pot sprijini principalele obiective ale mandatului său în SUA, de a dezvolta şi consolida componentele domeniilor economic, energie, apărare și securitate, educaţional și cultural, pentru fortificarea cooperării dintre Republica Moldova şi Statele Unite.

Bazându-se pe o experiență de peste 55 de ani de relații strânse cu comunitatea diplomatică, Centrul Meridian International, este o organizație nonprofit, lider mondial, cu sediul la Washington, D.C., care contribuie în cooperarea lor cu liderii din SUA și din străinătate să facă față provocărilor și oportunităților globale. Programele și inițiativele Centrului Meridian International oferă abordarea și mediul necesar pentru interacțiunea mediului diplomatic acreditat în SUA cu cercurile influente ale establishment-ului american, cu scopul de a face schimb de idei și a identifica soluții pentru problemele și schimbările la nivel global, precum și pentru a construi relații valoroase.