Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2882 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457590 persoane
Site-ul este folosit de 37 persoane
Site-ul a fost accesat de 35676 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu congresmanul Markwayne Mullin, membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

La 26 septembrie 2018, Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu congresmanul Markwayne Mullin, membru al Partidului Republican din partea statului Oklahoma, care deține portofoliu important în Comitetul Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA.

În cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile de cooperare în Dialogul RM – SUA. Ambasadorul Balan a efectuat o trecere în revistă a celor mai recente evoluţii și perspective în contextul înțelegerilor convenite cu Congresul și Administrația SUA, urmare vizitelor oficialilor moldoveni în capitala federală.

În altă ordine de idei, a fost făcut un schimb de opinii amplu referitor la principalele reforme ale Guvernului în anii 2016, 2017 și a.c.. E.S. Cristina Balan a vorbit despre evoluțiile privind eforturile Republicii Moldova pentru interconectarea energetică cu Uniunea Europeană, inclusiv privind dezvoltarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Congresmanul Mullin, fiind un membru activ al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților, a salutat performanţele economice ale Guvernului RM și perspectivele în materie de securitate energetică, inclusiv interconectarea pe gaze naturale și a energiei electrice.

Concomitent, legislatorul american a afirmat că susţine ferm obiectivul de integrare pro-occidentală a Republicii Moldova. Totodată, domnia sa a subliniat că RM poate miza pe susținerea sa în eforturile de asigurare a respectării suveranității și integrității teritoriale a țării noastre.

Congresmanul Mullin a promis sprijinul său pentru avansarea cooperării dintre Republica Moldova şi Statele Unite și a apreciat rolul activ al Ambasadorului RM în SUA în acest sens.