Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3739 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460651 persoane
Site-ul este folosit de 97 persoane
Site-ul a fost accesat de 40397 ori.

Noutăţile Ambasadei

Oficiul Reprezentanţei BERD pentru America de Nord confirmă disponibilitatea pentru susținerea indistriilor prioritare a Executivului și acțiunile de promovare planificate de Ambasada RM la Washington D.C.

Ambasadoarea RM la Washington D.C., E.S. Cristina Balan a avut astăzi o întrevedere cu Directorul Oficiului pentru America de Nord al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Michele Small. Cristina Balan a mulţumit Șefei oficiului regional BERD pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova.

C. Balan a punctat că Ambasada RM la Washington D.C. are printre obiectivele principale atragerea businessului american în economia ţării, precum şi de a informa oficialii, partenerii de dezvoltare și mediul de afaceri american despre acţiunile întreprinse de Guvern pentru dezvoltarea economiei, ameliorarea mediului de afaceri, a sectorului financiar-bancar și combaterea corupţiei.

Ambasadoarea s-a referit şi la agenda de reforme prioritare a Executivului și acțiunile de susținere și promovare ale Ambasadei, pentru perioada următoare, evidențiind sincronizarea cu prioritățile strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova, expuse în Strategia Națională de dezvoltare „Moldova 2020”.

La rândul său, Șefa Oficiului pentru America de Nord Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, M.Small, a confirmat disponibilitatea BERD de a susţine dezvoltarea proiectelor in RM, atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Părţile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind direcţiile prioritare de cooperare dintre Guvern şi BERD, Ambasada - Ofiiciul de la Washington D.C., în contextul priorităților pentru următoarea Strategie de ţară pentru perioada 2017-2020.

Republica Moldova a devenit membru al BERD la 5 mai 1992, iar pe 3 septembrie 1996, la Chişinău a fost deschis Oficiul Reprezentanţei Permanente a BERD. De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 112 proiecte în valoare de peste un miliard de euro. Portofoliul actual al BERD constituie 556 milioane de euro. 62% din această sumă este alocată pentru realizarea proiectelor de infrastructură și 25% proiectelor de energetică.

Oficiul Reprezentanţei Permanente a BERD pentru America de Nord a fost deschis 14 Aprilie 2016.