Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2857 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455550 persoane
Site-ul este folosit de 27 persoane
Site-ul a fost accesat de 30369 ori.

Noutăţile Ambasadei

Susţinerea Statelor Unite pentru reformele implementate de Republica Moldova și încurajarea autorităților să continue cursul de modernizare al țării a fost evocată în cadrul întrevederii Ambasadorului Cristina Balan, cu noul Asistent Adjunct pentru Afacer

La 5 septembrie 2018, Ambasadorul Cristina Balan, a avut o întrevedere cu noul Asistent Adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat SUA, George Kent, al cărui portofoliu vizează gestionarea relaţiilor cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.

În cadrul discuţiei părțile au făcut un schimb consistent de informații pe întreaga agendă politică și de reforme din Republica Moldova.

Ambasadorul Cristina Balan a reiterat importanţa pe care Republica Moldova o acordă Dialogului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi modalităţilor de aprofundare a acestuia. În cadrul discuţiilor, au fost abordate modalităţi de adresare a provocărilor emergente de securitate şi apărare, situaţia în regiune, situaţia economică din Republica Moldova şi stadiul implementării reformelor din ţară, precum şi deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru identificarea de noi proiecte de cooperare bilaterale.

Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA, George Kent, la rândul său, a salutat acțiunile întreprinse în contextul luptei cu corupţia, spălarea banilor și respectarea normelor adoptate în acest sens.

În finalul întrevederii, Asistentul Adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat SUA, George Kent, a evocat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor şi dezvoltare economică.