Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2914 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457660 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 35751 ori.

Noutăţile Ambasadei

Susținerea eforturilor Guvernului în implementarea agendei reformelor și realizării dezvoltării durabile, prin colaborare bilaterala și transmitere a bunelor experiențe, a constituit obiectul discuțiilor Ambasadorului Republicii Moldova la Washington D.C.

Șefa Ambasadei de la Washington D.C. a încurajat companiile americane cu precădere cele din domeniul tehnologiilor informaționale, energetic, servicii, industrii si finanțe să pătrundă pe piaţa Republicii Moldova, care oferă condiţii preferenţiale investitorilor străini. Totodată, Cristina Balan a propus organizarea unor reuniuni la nivel înalt, cu diverse ocazii și marje regionale sau internaționale, vizite reciproce ale antreprenorilor, desfăşurarea forurilor economice, evenimentelor B2B, cu participarea oficialilor si a companiilor americane și moldovenești.

Cristina Balan a subliniat: „Suntem cointeresaţi în atragerea investiţiilor din SUA, prioritar în domeniul tehnologiilor informaționale, a dezvoltării surselor diversificate si alternative de energie pentru RM, domeniul transporturilor, automotivelor, industriei ușoare și agriculturii – aceste sectoare oferind oportunități sporite pentru mediul de afaceri din SUA”.

Un subiect aparte în cadrul discuţiei a constituit promovarea informației despre RM pentru mediul de afaceri din SUA, fiind exprimată disponibilitatea părții americane de a facilita organizarea unor acțiuni de promovare a produselor din Republica Moldova, atât cele virtuale cat și cele reale. „Suntem disponibili să facilităm organizarea acţiunilor de promovare a informației privind eforturile Guvernului , climatul investițional și cadrul normativ din RM, din perspectiva avantajelor pentru oamenii de afaceri și interesul potențialilor investitori americani ”, a menţionat Jeffrey Donald.

De asemenea, a fost convenită organizarea unei întrevederi cu oamenilor de afaceri americani, pentru delegația oficiala a RM la următoarea reuniune a Adunării Generale al ONU, care se va desfășura la New York in ultima săptămâna a lunii septembrie curent.


Înființată ca o inițiativă a Casei Albe de către președintele Dwight D. Eisenhower, BCIU are o relație de lungă încredere cu guvernul S.U.A. indiferent de coloratura. Dea lungul anilor BCIU a construit relații puternice cu multe guverne străine, agenții si corporații din întreaga lume.