Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2928 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457691 persoane
Site-ul este folosit de 12 persoane
Site-ul a fost accesat de 35782 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu senatorul Chris Coons, membru al Comitetului Relaţii Externe din Senatul SUA

La 29 august 2018, Ambasadorul Cristina Balan, a avut o întrevedere cu senatorul democrat Chris Coons (D-DE), membru al Comitetului Relaţii Externe din Senatul SUA.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind reformele interne ale Republicii Moldova şi securitatea în regiune. Chris Coons are o experienţă consistentă în materie de politică externă şi securitate internaţională, fiind membru în comitetul de profil din Senat – Comitetul pentru Relaţii Externe. În context, senatorul Coons a apreciat eforturile Republicii Moldova pe calea apropierii de Vest, afirmând că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite. Concomitent, a fost subliniat faptul că SUA sprijină integral eforturile de combatere a acţiunilor ostile din partea Rusiei.

Cu referire la contextul regional, senatorul Chris Coons a menţionat că înţelege foarte bine importanţa Republicii Moldova în regiune, inclusiv rolul pe care l-a jucat şi îl va putea juca în raport cu ţările vecine, Ucraina şi Georgia. Senatorul Coons a mai afirmat faptul că înţelege la fel de mult eforturile şi progresul făcut de ţara noastră, ca şi riscurile existente din exterior.

În finalul discuţiei, senatorul Chris Coons a evocat că susţine ferm obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova şi a apreciat reprezentarea excelentă în capitala federală a obiectivelor şi realizărilor Republicii Moldova, dar în special a cetăţenilor ţării noastre de către Ambasadorul Cristina Balan.