Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2911 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457654 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 35745 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu Reprezentantul personal al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru combaterea antisemitismului și Directorul pentru relații evreiești internaționale al Comitetului Evreiesc American, Rabinul A. Baker

8 august, Washington D.C. - Acțiunile întreprinse de autoritățile din Republica Moldova pentru comemorarea Holocaustului și promovarea toleranței, au fost discutate de Ambasadorul Cristina Balan în cadrul întrevederii cu Reprezentantul personal al preşedintelui în exerciţiu OSCE pentru combaterea antisemitismului și Director pentru relații evreiești internaționale al Comitetului Evreiesc American (AJC), Rabinul Andrew Baker.

Ambasadorul Cristina Balan a reafirmat angajamentul constant al Guvernului Republicii Moldova în ceea ce ține de condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului și comemorarea Holocaustului.

La rândul său, Rabinul Andrew Baker a salutat acțiunile eficiente întreprinse în ultimii ani de Guvernul Republicii Moldova pe dimensiunea comemorării Holocaustului, combaterii antisemitismului şi altor forme de discriminare şi intoleranţă.

În final, interlocutorii au convenit asupra importanței continuării cooperării atât în formatul OSCE, cât și prin intermediul platformei AJC pentru promovarea obiectivelor comune pe filiera combaterii oricăror forme de xenofobie și negării Holocaustului, precum și pentru asigurarea bunei cooperări cu comunitatea evreiască din Republica Moldova.

Notă : Rabinul Andrew Baker, Reprezentant Personal al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei privind Combaterea Antisemitismului, mandatul căruia include monitorizarea și acordarea asistenței necesare autorităților naționale în eforturile de sporire a gradului de conștientizare și înțelegere a Holocaustului în Moldova, precum și promovarea coeziunii în societate.

De asemenea, Andrew Baker este Directorul pentru relații evreiești internaționale al Comitetului Evreiesc American, responsabil pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor cu comunitățile evreiești din diasporă și pentru abordarea problemelor internaționale ale acestora.