Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2893 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457611 persoane
Site-ul este folosit de 58 persoane
Site-ul a fost accesat de 35701 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Cristina Balan, cu Președintele Comisiei pentru Conservarea Patrimoniului American peste Hotare, Paul Packer

La data de 7 august 2018, Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Conservarea Patrimoniului American peste Hotare, Paul Packer.

În cadrul întrevederii a fost discutată cooperarea RM - SUA și proiectele ce urmează a fi implementate în perioada apropiată în Republica Moldova cu susținerea Comisiei pentru Conservarea Patrimoniului American peste Hotare.

Ambele părți au evidenţiat dorinţa de amplificare a cooperării moldo-americane pe un spectru larg de subiecte de interes reciproc, inclusiv educarea societăţii în spiritul toleranţei şi cultivării memoriei Holocaustului.

Notă: Comisia pentru Conservarea Patrimoniului American peste Hotare a fost fondată în 1985 și reprezintă o importantă agenție federală, care se focusează pe identificarea și prezervarea monumentelor, clădirilor și cimitirelor istorice în țările din Europa Centrală și de Est asociate cu patrimoniul cetățenilor SUA, o atenție specială fiind acordată proprietăților comune ale victimelor genocidului de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial.