Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2894 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457612 persoane
Site-ul este folosit de 59 persoane
Site-ul a fost accesat de 35702 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Cristina Balan a avut o întrevedere cu congresmanul John Shimkus, membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

La 26 iulie 2018, Ambasadorul Cristina Balan, a avut o întrevedere cu congresmanul John Shimkus (R-IL), membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților (CR) SUA.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte relevante în relaţia bilaterală moldo – americană. Ambasadorul Balan a prezentat priorităţile de cooperare pe agenda bilaterală şi a efectuat o trecere în revistă a celor mai recente evoluţii în Dialogul RM – SUA, în special în contextul recentelor vizite ale oficialilor moldoveni.

În altă ordine de idei, a fost făcut un schimb de opinii amplu referitor la situaţia geopolitică actuală, cu accent pe evoluţiile în domeniul securităţii în plan global şi regional, ambii interlocutori evidenţiind rolul Republicii Moldova în regiune.

Ambasadorul Balan a mulţumit pentru sprijinul constant acordat ţării noastre de Statele Unite şi a punctat importanţa aprofundării şi diversificării relaţiilor bilaterale moldo – americane.

De asemenea, Ambasadorul Balan a adresat o invitaţie congresmanului Shimkus de a vizita Republica Moldova.

Congresmanul Shimkus a exprimat disponibilitatea sa de a susţine în continuare avansarea cooperării dintre Republica Moldova şi Statele Unite şi a apreciat rolul activ al Ambasadorului RM în SUA în acest sens.