Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3774 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460721 persoane
Site-ul este folosit de 60 persoane
Site-ul a fost accesat de 40470 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Ambasadei la o masă rotundă de discuţii cu experţii din cadrul Institutului Păcii al SUA

La 2 aprilie 2018, Însărcinatul cu afaceri a.i. al RM în SUA, Tatiana Solomon, împreună cu Veronica Dragnev - Sacara, Consilier în cadrul Ambasadei, au participat în calitate de invitaţi la o masă rotundă de discuţii cu experţii din cadrul Institutului Păcii al SUA (USIP).

La eveniment din partea USIP au participat mai mulţi experţi ai căror portofolii acoperă domeniul soluţionării conflictelor, promovarea bunei guvernări, statului de drept şi combaterea traficului de fiinţe umane. Subiectele discutate au vizat progresele Republicii Moldova pe calea reformelor, fiind accentuat angajamentul Guvernului RM pentru aprofundarea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite şi Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost făcut un schimb amplu de opinii privind evoluţiile în procesul reglementării conflictului transnistrean, inclusiv perspectivele pentru anul curent în contextul preşedinţiei italiene a OSCE. USIP reprezintă o platformă de expertiză notorie pentru promovarea securității și stabilității globale prin facilitarea soluţionării conflictelor.

A fost convenită continuarea cooperării prin valorificarea platformei USIP pentru aprofundarea şi punerea în aplicare a dimensiunilor principale ale dialogului RM - SUA.