Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3687 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460567 persoane
Site-ul este folosit de 14 persoane
Site-ul a fost accesat de 40309 ori.

Noutăţile Ambasadei

Aprecierea remarcabilă a Vinului Moldovei la evenimentul de promovare a vinurilor și tradițiilor moldovenești prilejuite de sărbătoarea „Mărţişorului” organizată de Ambasada RM în SUA

La 6 martie 2018, Ambasada Republicii Moldova la Washington D.C., a organizat un eveniment dedicat Mărţişorului cu degustarea vinurilor și divinurilor moldovenești. Evenimentul s-a desfășurat în spirit călduros cu o prezentare a tradițiilor de primăvară.

La eveniment au participat oficiali americani, reprezentanți ai Guvernului şi Congresului SUA, influenţi experţi ai comunităţii de think tank-uri din capitala federală, reprezentanţii unor organizaţii importante, precum USAID, OPIC MCC, care alături de echipa Ambasadei și distribuitorii de produse moldovenești în SUA, au omagiat tradiția Mărțișorului.

Programul evenimentului a inclus oferirea mărţişoarelor tuturor invitaţilor, alocuţiunea Însărcinatului cu afaceri a.i., Tatiana Solomon, prezentarea referitoare la istoria şi tradiţia „Mărţişorului”, inclus de UNESCO în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii şi proiectarea spoturilor promoţionale despre Republica Moldova.

A fost apreciată în mod special susținerea USAID reformelor din sector, şi posibilităţile noi create pentru Republica Moldova de a produce vinuri din ce în ce mai adaptate gusturilor diverse de pe mapamond, şi respectiv, de a oferi o mare diversitate de vinuri de calitate, și cu personalitate în același timp.

Oficialii americani au apreciat înalt bucatele pregătite în mod tradițional și vinurile și divinurile autohtone degustate, precum: Purcari, Chateau Vartely, Et Cetera și Kvint.