Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3748 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460666 persoane
Site-ul este folosit de 108 persoane
Site-ul a fost accesat de 40414 ori.

Noutăţile Ambasadei

Moldova participă la cel mai mare eveniment ştiinţific din SUA

În perioada 15-19 februarie curent, cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, ţara noastră este reprezentată la Şedinţa Anuală a Asociaţiei Americane pentru Promovarea Ştiinţei – AAAS. Evenimentul se desfăşoară la Austin, statul Texas, SUA. Din partea Moldovei la eveniment participă Directorul General al Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Roman Chirca.

Şedinţa anuală AAAS reprezintă o platformă care reuneşte mii de oameni de ştiinţă şi cercetători, generatori de politici şi jurnalişti pentru a discuta noi evoluţii şi descoperiri în ştiinţă, tehnologii şi politici relevante pentru realizarea ideilor inovaţionale, inclusiv prin expunerea de standuri promoţionale în cadrul unei grandioase expoziţii ştiinţifice. Asociaţia Americană pentru Promovarea Ştiinţei este o organizaţie non-profit internaţională care are drept scop avansarea ştiinţei, ingineriei şi inovării în întreaga lume şi repreznită cea mai mare societate ştiinţifică generală de pe glob cu peste 120 mii de membri, publicând şi faimoasa revistă ştiinţifică „Science”.

Participarea Republicii Moldova cu un stand în cadrul Şedinţei Anuale AAAS, alături de alte state membre şi asociate UE, în cadrul unui cort comun al Uniunii Europene, a fost posibilă graţie susţinerii Delegaţiei Uniunii Europene în Statele Unite ale Americii. Pe parcursul evenimentului, Directorul General Chirca a oferit şi o prezentare publicului privind elementele cheie ale sistemului de cercetări şi inovări din Republica Moldova.