Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2822 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455495 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 30311 ori.

Noutăţile Ambasadei

Brock D. Bierman, descendent din Republica Moldova, a fost învestit în funcția de Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia al USAID

La 2 februarie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, a participat la ceremonia depunerii jurământului de învestire a noului Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Brock D. Bierman.

Cu această ocazie, Ambasada a transmis mesajul de felicitare al Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, prin care a fost exprimată aprecierea pentru succesele proiectelor USAID și impactul pozitiv al acestora în RM.

Cu titlu special, în mesajul Ministrului Ulianovschi a fost evidențiată implicarea și contribuția personală a lui Brock D. Bierman, în susținerea reformelor democratice din Republica Moldova și sprijinul acordat dezvoltării proiectelor ce au ca scop, construirea unui viitor prosper, democratic şi sigur.

Oficialul american, învestit în această funcție importantă în cadrul Administrației SUA, a apreciat cadoul simbolic, vin spumant marca Cricova, menționând cu satisfacție performanțele USAID în RM, în special în domeniul promovării industriei vitivinicole și a dezvoltării brandului de țară „Wine of Moldova”.

De remarcat că, inclusiv cu prilejul ceremoniei învestirii sale, Brock D. Bierman a menționat că este descendent din Republica Moldova, pentru care poartă un loc aparte în inima sa, mesaj expus şi în cadrul audierilor pentru nominalizare, din Congresul SUA.

În 2006 Brock D. Bierman a fost decorat cu medalia „Meritul Civic”.