Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3795 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460751 persoane
Site-ul este folosit de 29 persoane
Site-ul a fost accesat de 40509 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Ambasadorului Aureliu Ciocoi la cea de-a 4-a ediţie a Congresului Moldo-American la Miami, Florida

La 14 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Aureliu Ciocoi, a participat la cea de-a 4-a ediţie a Congresului Moldo-American, care s-a desfăşurat la Miami, Florida. Evenimentul a reunit reprezentanţi ai comunităţii de moldoveni din Statele Unite ale Americii şi Canada, precum şi invitaţi din Republica Moldova.

În cuvântul său de salut, Ambasadorul Ciocoi a adus mulţumiri comitetului organizatoric al forului diasporei moldoveneşti din America de Nord şi a reiterat dispunerea Ambasadei Republicii Moldova la Washington D.C. de a continua şi aprofunda colaborarea cu diaspora moldovenească din Statele Unite ale Americii. În acest context, a fost menţionat potenţialul enorm de schimb de experienţă şi ajutor direct pentru dezvoltarea ţării de baştină în diverse domenii din partea resortisanţilor din Republica Moldova.

Anul acesta, Congresul s-a desfăşurat sub genericul „Implicarea civică a diasporei”, fiind organizate discuţii tematice privind evoluţiile din Republica Moldova şi a comunităţii de moldoveni de peste hotare, inclusiv un concurs de proiecte sociale menite să îmbunătăţească viaţa persoanelor migrante, copiilor, femeilor.

Congresul Moldo-American reprezintă o platformă publică pentru dialog multidimensional al diasporei moldoveneşti din America de Nord, care se desfăşoară în fiecare an în oraşe diferite şi are ca scop consolidarea comunităţii de moldoveni, dar şi valorificarea potenţialului acestora pentru suport în îmbunătăţirea calităţii vieţii conaţionalilor aflaţi peste hotare şi în Republica Moldova.