Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3693 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460576 persoane
Site-ul este folosit de 21 persoane
Site-ul a fost accesat de 40318 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întâlnirea oficialilor Ministerului Finanțelor și ai Băncii Naționale a Moldovei cu reprezentanții diasporei din Washington D.C.

La 12 octombrie 2017, în contextul participării delegației Republicii Moldova la Reuniunea anuală a Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internațional, Ambasada Republicii Moldova la Washington D.C. a găzduit o reuniune cu membrii comunității moldovenești.

Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu şi Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, alături de ceilalți membri ai delegației guvernamentale, au avut ocazia să discute cu reprezentanții comunității din Washington D.C., oferind un cadru activ pentru schimb de opinii și păreri.

Oficialii de la Chişinău au trecut în revistă realizările înregistrate de Guvern în procesul de implementare a reformelor în derulare și, celor planificate să asigure creștere economică prin dezvoltare durabilă, în beneficiul tuturor cetățenilor. Printre principalele măsuri menționate se numără reorganizarea structurii acționariale a băncilor, modernizarea căilor de plată şi a infrastructurii financiare în general, încurajarea dezvoltării afacerilor mici şi mijlocii, combaterea corupției, majorarea plăților sociale, salariilor şi altele.

Eforturile autorităților de acasă de a angaja specialiști din sânul diasporei au fost de asemenea discutate, fiind prezentate avantajele de a reveni în țară și, impactul aplicării celor mai bune practici de parteneriate eficiente învățate în străinătate, care ar avea efect pentru maximizarea capitalul uman și profesional al diasporei moldovenești.

Reprezentanții diasporei au evocat, la rândul lor, opiniile partajate privitor la aceste reforme şi au împărtăşit propriile experiențe şi idei în ceea ce priveşte ameliorarea sistemului financiar, social şi educațional al Republicii Moldova.