Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3715 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460616 persoane
Site-ul este folosit de 60 persoane
Site-ul a fost accesat de 40359 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu congresmanul Steve Russell (R-OK), membru al Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

La 12 octombrie 2017, Ambasadorul Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu congresmanul republican Steve Russell, vicepreşedinte al Subcomitetului pentru Securitate Naţională din cadrul Comitetului pentru Control și Reformă Guvernamentală al Camerei Reprezentanților (CR) SUA, membru al Comitetului pentru Servicii Armate din CR.

Ambasadorul Ciocoi s-a referit la prioritățile Republicii Moldova în relația cu SUA, inclusiv în ceea ce privește cooperarea politică dar și potențialul pentru dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, accentuând interesul pentru atragerea de noi investiții americane în diferite domenii de activitate. Discuţiile au facilitat şi un schimb de opinii privind ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova.

Congresmanul Russell a menţionat interesul său pentru evoluţiile din Republica Moldova şi respectiv, decizia sa de a efectua apropiata vizită la Chişinău, care semnifică apriori aprofundarea relaţiilor bilaterale cu RM.

Ambasadorul a apreciat în mod deosebit atenţia specială acordată de legislatorul american demersului de consolidare a relaţiei bilaterale şi de promovare a unui angajament robust al SUA în Republica Moldova.