Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2790 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455436 persoane
Site-ul este folosit de 17 persoane
Site-ul a fost accesat de 30252 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Aureliu Ciocoi, cu conducerea CSIS din Washington D.C.

La 10 octombrie 2017, Ambasadorul Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere în format extins cu conducerea Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS) din Washington D.C. şi experţii care gestionează programele pentru Europa şi Eurasia.

În cadrul discuţiei cu John Hamre, Preşedintele CSIS, Heather Conley, Directorul Programului pentru Securitate şi Politică Externă în Europa, ş.a., Ambasadorul Ciocoi a prezentat realizările înregistrate de Guvernul Republicii Moldova în procesul de implementare a principalelor reforme, în special în sectorul judiciar şi combaterea corupției, precum şi eforturile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Experţii CSIS au remarcat eforturile autorităților din Republica Moldova în domeniul reformelor, evocând importanța menținerii angajamentului și a unui ritm susţinut în implementarea acestora.

În acest context, a fost evocată importanța pe care o are societatea civilă în procesul de asigurare a bunei guvernări. Au fost remarcate consultările permanente ale Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova cu societatea civilă privind cele mai importante inițiative legislative.

Dr. John Hamre, împreună cu colegii săi au exprimat sprijinul pentru avansarea acestor obiective prin intermediul proiectelor și platformelor de discuţii oferite de CSIS.