Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2803 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455455 persoane
Site-ul este folosit de 35 persoane
Site-ul a fost accesat de 30271 ori.

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Aureliu Ciocoi, invitat special la evenimentul de la Atlantic Council din Washington D.C.

La 5 octombrie 2017, Ambasadorul Aureliu Ciocoi, a fost invitatul special al evenimentului găzduit de Atlantic Council, cu prilejul preluării mandatului de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Evenimentul, discuţie în format restrâns, a fost moderat de Damon Wilson, vicepreşedinte al Atlantic Council şi a beneficiat de participarea unuia dintre experţii notorii în domeniul relaţiilor internaţionale, Ambasadorul John Herbst, Directorul centrului Dinu Patriciu. De asemenea, la eveniment, au participat reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA, ai unor importante organizaţii non-guvernamentale şi think-tank-uri din Washington D.C.

Discuţiile au vizat întregul spectru al relaţiilor moldo-americane, în special, teme subsumate Dialogului Strategic dintre RM şi Statele Unite, cu accent pe continuarea dialogului politic la nivel înalt cu Administraţia SUA, în perspectivă. Ambasadorul Ciocoi a trecut în revistă implementarea reformelor din sectorul judiciar, lupta cu fenomenul corupției, reforma administrației publice centrale, precum şi despre consolidarea sectorului financiar - bancar.

Experţii au evocat importanţa continuării realizării priorităţilor trasate de autorităţile RM și continuarea reformelor inițiate, care pe termen lung, vor duce la asigurarea cu succes a dezvoltării democratice continue a Republicii Moldova, dar şi vor contribui la perspectivele de dinamizare a cooperării cu SUA.

Ambasadorul Aureliu Ciocoi a transmis participanţilor mulţumiri pentru contribuţia activă la dezvoltarea relaţiilor dintre RM şi SUA în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii diplomatice. Cu titlu special, Ambasadorul a evidenţiat rolul activ al centrului Atlantic Council pe parcursul ultimilor ani la fortificarea relaţiei RM – SUA.