Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2855 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455548 persoane
Site-ul este folosit de 25 persoane
Site-ul a fost accesat de 30367 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Ambasadorului Aureliu Ciocoi, la evenimentul privind problematica dezinformării și a propagandei ruse, organizată de Fundaţia Heritage

La 3 octombrie 2017, Ambasadorul Aureliu Ciocoi, a participat în calitate de invitat special, la evenimentul dedicat dezinformării şi propagandei ruse, organizat de Fundaţia Heritage din Washington D.C. Evenimentul a facilitat un schimb de opinii cu experţii americani şi oficialii din Lituania, Letonia şi Ucraina asupra provocărilor în contextul dezinformării şi propagandei ruse la nivel regional, precum şi asupra perspectivelor de răspuns prin prisma intereselor comune cu Statele Unite.

În cadrul evenimentului, invitaţii cheie au evocat că posturile tv rusești transmit mesaje propagandistice și manipulează constant opinia publică, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăției Occidentului, în primul rând a SUA, NATO și UE în escaladarea conflictelor militare și, în general, în tot ce se întâmplă negativ în regiune sau în lume.

Ambasadorul Ciocoi, a menţionat că Republica Moldova este vulnerabilă la campanii mediatice de manipulare din exterior, în special la anumite programe informative furnizate de anumite televiziuni din Federaţia Rusă, al căror conţinut are elemente grave de defăimare la adresa RM, dar şi la adresa partenerilor de dezvoltare din UE sau SUA. Ambasadorul a trecut în revistă importanţa proiectului de lege depus pe agenda Parlamentului RM, care vizează securizarea spațiului informațional al RM, inițiativă care are scop prioritar de a limita retransmisia emisiunilor de știri și informative - analitice, produse de instituțiile media din Rusia.

Pentru combaterea propagandei ruse, Republica Moldova ar putea beneficia, alături de alte țări, de asistență financiară din partea Fondului SUA pentru contracararea influenței ruse (Countering Russian Influence Fund — CRIF).

http://www.heritage.org/europe/event/russian-information-warfare-advancing-front-disinformation-and-propaganda