Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2795 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455442 persoane
Site-ul este folosit de 22 persoane
Site-ul a fost accesat de 30258 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Aureliu Ciocoi, cu preşedinţii Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA

La 3 octombrie 2017, Ambasadorul Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu congresmenii David Price (D-NC) şi Pete Olson (R-TX), co-preşedinţii Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA/Congressional Moldova Caucus.

Cu acest prilej, părţile au abordat aspectele prioritare de pe agenda Dialogului Strategic dintre Republica Moldova şi SUA. Totodată, au fost trecute în revistă ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova și evoluţiile din regiune.

În acelaşi timp, Ambasadorul Ciocoi a evidenţiat angajamentul Republicii Moldova pentru o cooperare robustă prin prisma Grupurilor de Lucru din cadrul Dialogului Strategic şi a subliniat potenţialul consolidării relaţiilor bilaterale cu Statele Unite, aflate la aniversarea a 25 de ani.

Conducerea Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA s-a arătat deosebit de interesată de perspectivele situaţiei din regiune şi a menţionat susţinerea în continuare a relaţiei de prietenie cu RM.

Ambasadorul a mulţumit congresmenilor pentru sprijinul continuu acordat în promovarea relaţiei SUA - RM în raport cu Administraţia de la Washington.