Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 526 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440041 persoane
Site-ul este folosit de 10 persoane
Site-ul a fost accesat de 4797 ori.

Noutăţile Ambasadei

Atenționare de călătorie - Statele Florida și Georgia, SUA.

Ambasada Republicii Moldova informează cetățenii moldoveni, care locuiesc, tranzitează sau doresc să călătorească în statele Florida și Georgia - SUA, că în conformitate cu informațiile oferite de către autoritățile locale, începând cu seara zilei de 09 septembrie 2017, întreg teritoriu al statului Florida și Georgia vor fi afectate de către uraganul Irma. Ploi abundente și rafale puternice vor afecta parțial și suprafațe însemnate ale statelor americane – Carolina de Sud și Carolina de Nord.

Astfel, potrivit NHC (National Hurricane Center) se prevede o intensificare rapidă a frontului, preconizând că va deveni un „uragan major” - cel puţin de categoria a patra (pe o scară de 5 trepte), cu rafale de vânt de peste 240 kilometri pe oră.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cât posibil deplasarea în zona ce va fi afectată de calamitate, iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acceași regiune, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii Republicii Moldova, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.