Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2923 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457682 persoane
Site-ul este folosit de 22 persoane
Site-ul a fost accesat de 35773 ori.

Noutăţile Ambasadei

Alertă de călătorie - statul Texas, SUA. Uraganul Harvey.

Ambasada Republicii Moldova informează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în statul Texas - SUA, că în conformitate cu informațiile oferite de către autoritățile locale, începând cu seara zilei de 25 august 2017, zonele de coastă ale statului Texas vor fi afectate de către uraganul Harvey.

Astfel, potrivit NHC (National Hurricane Center) se prevede o intensificare rapidă a frontului, preconizând că va deveni un „uragan major” - cel puţin de categoria a treia (pe o scară de 5 trepte), cu rafale de vânt de peste 210 kilometri pe oră. Alerta de uragan a fost emisă pe o arie de aproape 500 de kilometri din litoralul texan.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cât posibil deplasarea în zona afectată de calamitate, iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acceași regiune, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire.

În cazul situațiilor de urgență, cetățenii Republicii Moldova, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.