Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2823 ori
Site-ul a fost vizitat de 1455496 persoane
Site-ul este folosit de 29 persoane
Site-ul a fost accesat de 30312 ori.

Noutăţile Ambasadei

Susținerea echipei Republicii Moldova în cadrul concursului de robotică FIRST Global Challenge 2017

La 16 iulie curent, consilierul Ambasadei RM în SUA, Liliana Guțan, a participat la ceremonia de deschidere a FIRST Robotics Competition, concurs care a întrunit tineri interesați de robotică din peste 160 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de o echipă talentată de tineri care au venit la Washington, DC cu propriul lor robot, acesta va concura la 17 și 18 iulie cu roboții pregătiți de echipele altor state.

Mentorul echipei, Florin Cazac, a menționat că echipa este pregătită și nerăbdătoare să-și prezinte rodul muncii în cadrul competiției, calificându-se printre primele echipe în testul pre-competitiv din 16 iulie curent. Tinerii, la rândul lor, au confirmat aceasta și au povestit cum deja au reușit să și facă prieteni printre rândurile celorlalți participanți.

Rezultatele finale ale competiției urmează să fie anunțate la 18 iulie curent în cadrul ceremoniei de premiere. Echipa Ambasadei Republicii Moldova dorește mult succes reprezentanților țării noastre în cadrul acestui concurs.