Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2876 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457583 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 35669 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Însărcinatului cu afaceri a.i. Tatiana Solomon la recepţia oficială cu ocazia Zilei Independenţei SUA găzduită de către Secretarul de Stat american Rex W. Tillerson

La 4 iulie curent, la Washington D.C., Însărcinatul cu afaceri a.i. Tatiana Solomon, a participat la recepţia de la Departamentul de Stat, găzduită de către Secretarul de Stat American Rex W. Tillerson şi soţia sa cu ocazia Zilei Independenţei SUA. Evenimentul a reunit şefii corpului diplomatic acreditat în capitala federală şi membrii de familie ai acestora, cca trei sute de participanţi.

Cu prilejul participării, T.Solomon, din numele Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a transmis felicitări Secretarului de Stat american R.Tillerson pentru aniversarea a celor 241 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii.

În marja recepţiei, T.Solomon a avut o scurtă discuţie cu secretarul de stat Rex Tillerson, în cadrul căreia au fost evocate bunele relaţii ce există între cele două state, fiind menţionată importanţa pe care o acordă Guvernul Republicii Moldova aprofundării în continuare a acestora.

Secretarul de stat Rex Tillerson a ţinut să evidenţieze că autorităţile americane sunt deschise cooperării plenare în vederea consolidării relaţiilor cu Republica Moldova, în special urmare a discuţiilor recent derulate la Chişinău în cadrul reuniunii Dialogului Strategic RM – SUA.

De asemenea, şeful diplomaţiei americane a salutat decizia bunului său prieten, congresmanului Pete Olson, din statul Texas, de a fi co-preşedintele Grupului de Prietenie pentru Republica Moldova care va fi re – instituit în cadrul Congresului SUA în următoarele săptămîni.