Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2877 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457584 persoane
Site-ul este folosit de 32 persoane
Site-ul a fost accesat de 35670 ori.

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presa

La 16 mai curent, Ambasada a găzduit delegaţia Republicii Moldova condusă de Alexandru Jizdan, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei de lucru în premieră în capitala federală a Ministrului Afacerilor Interne al RM. La întrevedere au participat Dorin Purice, Viceministru, Alexandru Pînzari, Şeful Inspectoratului General de Poliţie şi Petru Ţurcan, Şef adjunct în cadrul Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană. De asemenea, din partea SUA, la întrevedere au participat Donald Caroll, director al secţiei drept şi justiţie criminală, Adam Lason, atașat pentru securitate regională şi Alexandru Molcean, Coordonator de Programe în cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat perspective de dezvoltare a relațiilor bilaterale şi extinderea parteneriatului durabil RM - SUA în domenii prioritare precum: consolidarea capacităților în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane şi criminalității transfrontaliere, analizei informațiilor şi combaterii terorismului, dar şi eforturile în domeniul anti-drog etc.

Însărcinatul cu afaceri a.i. Tatiana Solomon împreună cu Ministrul Jizdan şi ceilalţi reprezentanţi ai delegaţiei RM au exprimat mulțumire Guvernului și Ambasadei SUA pentru parteneriatul durabil și sprijinul acordat pe parcursul celor 25 de ani de relaţii diplomatice în diferite proiecte și schimburi de experiență care au adus rezultate remarcabile, menționând importanța relațiilor stabile și eficiente de cooperare moldo-americane în procesul de reformare și dezvoltare a sistemului afacerilor interne.

Programul vizitei de lucru a inclus întrevederi de nivel înalt la Departamentul de Stat, Departamentul Justiţiei, Biroul Federal de Investigaţii, precum şi la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.