Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3792 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460745 persoane
Site-ul este folosit de 24 persoane
Site-ul a fost accesat de 40500 ori.

Noutăţile Ambasadei

Designerii din Republica Moldova și-au expus colecțiile în legendarul magazin Macy’s din Washington D.C.

La 26 aprilie 2017, în capitala federală a Statelor Unite ale Americii, s-a desfășurat evenimentul cu genericul “Celebration of Global Fashion”, organizat de ONG-ul „Cultural Turism DC” în cooperarea cu magazinul universal Macy's din Washington D.C., pentru celebrarea a 10 ani a iniţiativei Passport DC printr-o expoziţie de port tradiţional şi modern din întreaga lume.

În cadrul evenimentului a fost organizată expoziția ținutelor tradiționale alături de mostre ale articolelor textile moderne și artizanale ale reprezentanților din 18 țări. Evenimentul a fost urmat de recepția oficială cu participarea reprezentanților din mai multe state ale lumii, membri ai misiunilor diplomatice, personalități notorii din lumea modei, jurnaliști și bloggeri.

Ambasada Republicii Moldova în SUA a fost printre cele 18 misiuni diplomatice, selectate prin concurs, să prezinte articole de port modern și artizanal confecţionate de producătorii naţionali. Evenimentul a oferit posibilitatea promovării produselor din Moldova, precum confecțiile și accesoriile moldoveneşti. Astfel, au fost expuse lucrările designerilor Georgette, Julia Allert și Irina Madan, în contextul promovării proiectului „Din Inima”, susţinut inclusiv prin fonduri americane.

„Celebration of Global Fashion” a reprezintat o iniţiativă specială a magazinului Macy's din Washington D.C. și o importantă platformă pentru stabilirea, dezvoltarea şi susţinerea relaţiilor dintre comunitatea industriei de modă americană cu producătorii şi designerii din statele lumii. Eforturile susținute în domeniul reprezentării şi promovării stilului vestimentar tradiţional şi produselor moderne, ale designerilor autohtoni, sunt considerate importante în egală măsură pentru diplomaţia economică şi cea culturală a Republicii Moldova.

Rețeaua „Macy’s”, formată din peste 800 magazine universale, este parte componentă a istoriei SUA, fiind fondată în anul 1843 de către antreprenorul american Rowland Hussey Macy. Venitul rețelei înregistrat în anul 2016 a constituit peste 25 miliarde dolari SUA.