Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3753 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460679 persoane
Site-ul este folosit de 112 persoane
Site-ul a fost accesat de 40427 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita la Ambasada Republicii Moldova în SUA a celui mai bun student pentru luna martie în cadrul programului de schimb FLEX

La 28 aprilie curent, a fost organizată vizita la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a elevei din Republica Moldova Iulia Tertilova, participantă în cadrul programului de schimb pentru viitori lideri FLEX, care a fost desemnată studenta lunii martie 2017 de către Biroul pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA.

În cadrul discuţiilor, Tatiana Solomon, Însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, a adresat felicitări din partea Ambasadei pentru multiplele reuşite şi activităţi pe plan educaţional şi cultural al Iuliei Tertilova, apreciind înalt aportul tinerei reprezentante a Moldovei în cadrul proiectului FLEX de promovare a imaginii ţării şi dezvoltării legăturilor interpersonale moldo-americane.

Programul FLEX (Future Leaders Exchange) oferă elevilor liceeni oportunitatea de a studia poporul şi cultura Statelor Unite printr-un schimb internaţional, frecventând un liceu american şi locuind într-o familie gazdă din SUA. Programul FLEX este finanţat de Guvernul Statelor Unite şi administrat de Biroul pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA. În perioada 2016-2017 800 de studenţi se află în SUA prin programul FLEX, iar în cei 24 ani de existenţă ai programului, peste 25 de mii de elevi au beneficiat de burse.