Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 548 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440138 persoane
Site-ul este folosit de 32 persoane
Site-ul a fost accesat de 4920 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ministrului Finanţelor şi Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei cu diaspora moldovenească din Washington D.C.

În data de 19 aprilie curent, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, a fost organizată o reuniune a Ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, şi Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, cu reprezentanţii comunităţii de moldoveni din Washington D.C., în contextul participării în acest an a delegației Republicii Moldova la Ședințele de primăvară ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional. La eveniment au fost prezenţi şi Veronica Vragaleva, Viceministru al Finanţelor, Vladimir Munteanu, Prim-viceguvernator al BNM, Cristina Harea, Viceguvernator al BNM.

În cadrul reuniunii, conaţionalii, printre care şi angajaţi ai organismelor internaţionale cu sediul în capitala americană, au fost familiarizaţi cu o gamă largă de subiecte de interes precum mersul reformelor în sistemul financiar-bancar naţional şi în administraţia publică, rezultatele procesului de combatere a corupţiei şi planurile de creare a noilor locuri de muncă. De asemenea, participanţii la eveniment au avut posibilitatea să facă un schimb de opinii cu oficialii moldoveni privind dezvoltarea social-economică a Moldovei, reformele în derulare şi cele planificate.