Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2897 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457616 persoane
Site-ul este folosit de 63 persoane
Site-ul a fost accesat de 35706 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea Însărcinatului cu Afaceri a.i. Tatiana Solomon la prînzul de la Casa Albă găzduit de către Prima Doamnă, Melania Trump cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

La 8 martie curent, însărcinatul cu afaceri a.i. Tatiana Solomon, a participat la prînzul de la Casa Albă, din State Dining Room, găzduit de către Prima Doamnă, Melania Trump cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această reuniune a întrunit 50 de femei, reprezentante ale Administraţiei Trump, Congresului SUA şi corpului diplomatic acreditat din capitala federală.

Printre invitaţi au participat Ivanka Trump, soţia vicepreşedintelui Mike Pence, Karen, senatoarea Susan Collins, consilierul preşedintelui Kellyanne Conway şi secretarul pentru educaţie, Betsy DeVos. Preşedintele SUA, Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence şi-au făcut apariţia pentru scurt timp la eveniment.

Reuniunea a fost primul eveniment organizat la iniţiativa Primei Doamne pentru a reflecta asupra rolului femeilor în societate, asigurarea păcii şi stabilităţii în lume şi concomitent asupra provocărilor cu care se confruntă femeile în viaţa cotidiană în procesul de conciliere a vieţii de familie cu cea profesională, inclusiv fenomenul traficului de fiinţe umane. Preşedintele Trump a evocat printre altele în remarcile sale despre importanţa participării femeilor în activităţile de prevenire, mediere şi soluţionare a conflictelor internaţionale.

În marja evenimentului, T.Solomon, a efectuat un schimb succint de opinii cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi a prezentat subiectele de interes comun de pe agenda bilaterală cu Statele Unite. În discuţia cu Prima Doamnă Melania Trump, a fost subliniată importanţa promovării unor programe de colaborare pe egalitatea de gen.