Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3714 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460612 persoane
Site-ul este folosit de 56 persoane
Site-ul a fost accesat de 40355 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participarea la Ziua Naţională de Acţiune a Asociaţiei americane a Corpului Păcii

La 2 martie curent, reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova la Washington D.C., au participat la Ziua Naţională de Acţiune a Asociaţiei americane a Corpului Păcii, care s-a desfășurat în capitala federală a Statelor Unite ale Americii. Evenimentul a cuprins participarea a 100 de voluntari ai Corpului Păcii şi reprezentanţi ai ambasadelor străine acreditate în Washington D.C. la circa 150 de întrevederi în Congresul Statelor Unite pentru promovarea susţinerii proiectelor Corpului Păcii în întreaga lume şi dezvoltării relaţiilor internaţionale.

Diplomaţii moldoveni au participat la întrevederi cu senatorul Susan M.Collins din statul Maine, şi reprezentanţii altor cinci legislatori americani. Au fost discutate succesele proiectelor Corpului Păcii în Republica Moldova, ca parte a asistenţei considerabile multidimensionale ale Statelor Unite, precum şi perspectivele continuării ritmului dinamic al relaţiilor bilaterale moldo-americane, inclusiv în contextul celebrării celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice RM-SUA. Cu această ocazie, în contextul sărbătorilor de primăvară, interlocutorii americani au primit în dar şi cîte un mărţişor.

Corpul Păcii se află la cel de-al 56-lea an de activitate şi, la moment, cuprinde 7200 de voluntari în 63 de state ale lumii. În Republica Moldova, programele Corpului Păcii au fost lansate în anul 1993 şi de atunci Moldova a găzduit 1410 voluntari care au contribuit la dezvoltarea înţelegerii, progresului şi păcii. Actualmente, în ţara noastră activează 105 voluntari ai Corpului Păcii, parteneri în proiecte în domenii precum sănătatea, dezvoltarea economică comunitară şi educaţia.