Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2913 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457658 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 35749 ori.

Noutăţile Ambasadei

Participare eveniment comemorare Holocaust

La 27 ianuarie curent, Ambasada Republicii Moldova în SUA a participat la evenimentul de comemorare a Holocaustului organizat de Muzeul Holocaustului din Washington D.C.

În cadrul ceremoniei de comemorare au prezentat discursuri Allan Holt, Vicepreședintele Muzeului Internațional de Comemorare a Holocaustului, Björn Lyrvall, Ambasadorul Suediei în SUA, precum și reprezentanți ai comunității evreiești, supraviețuitori ai Holocaustului. Programul evenimentului a inclus aprinderea lumânărilor în memoria victimelor, precum și un recital muzical al Ansamblului Armatei Naționale SUA, urmat de o mică recepție.

Evenimentul în cauză a oferit o platformă de comunicare cu oficiali ai Muzeului de Comemorare a Holocaustului, precum și alte personalități notorii americane de origine evreiască. În context, Ambasada RM a relevat importanța pe care o acordă Guvernul Republicii Moldova luptei cu discriminarea, intoleranța, xenofobia, antisemitismul, și rasismul.

În context, reprezentanții Muzeului Holocaust au fost informați despre aprobarea de către Guvernul RM, la 26 ianuarie a.c., a Planului de acțiuni pentru implementarea Declarației politice a Parlamentului RM, din iulie 2016, privind acceptarea Raportului Comisiei Internaționale prezidate de Elie Wiesel pentru studierea Holocaustului. Concomitent, Ambasada a informat interlocutorii despre faptul că autoritățile RM își propun crearea unui muzeu oficial în memoria victimelor Holocaustului.

Menționăm că începând cu anul 2015, 27 ianuarie a fost declarată ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului în Republica Moldova.