Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2874 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457579 persoane
Site-ul este folosit de 27 persoane
Site-ul a fost accesat de 35665 ori.

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

La 13 decembrie curent, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în SUA, Tatiana Solomon, a participat la o masă rotundă într-un cerc restrâns al şefilor de misiuni diplomatice acreditate în capitala federală, dedicată analizei perspectivelor şi stadiului actual al dialogului transatlantic în contextul noii Administraţii de la Casa Albă şi legislaturii a 115-a Congresului SUA. Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Confederaţiei Elveţiene în SUA împreună cu Asociaţia foştilor membri ai Congresului american.

La eveniment au participat în calitate de vorbitori cheie, Cliff Stearns (R-FL, 1989 – 2013), Bart Gordon (D-TN, 1985 – 2011) şi Robert Livingston (R-LA, 1977 – 1999), ex membri ai Congresului SUA. În calitate de moderator al evenimentului a participat A.B.Stoddard, de la RealClearPolitics.

Oficialii americani au făcut o prezentare per ansamblu a echipei de tranziţie a Preşedintelui ales Donald Trump, subliniind că dînsul a cerut echipei sale să adune cel mai înalt calificat grup de lideri de succes, care să poată implementa agenda de schimbări în capitala americană. De asemenea, au fost expuse evaluările politicienilor privind situaţia regională de securitate şi perspectivele asupra viitorului Europei şi relaţiei transatlantice.