Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3721 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460624 persoane
Site-ul este folosit de 69 persoane
Site-ul a fost accesat de 40368 ori.

Noutăţile Ambasadei

Republica Moldova reprezentată pentru prima dată în cadrul programului Community Solutions

La 06 decembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a participat la expoziţia bursierilor Programului Community Solutions. Republica Moldova a fost pentru prima oară reprezentată în acest program al Biroului pentru Afaceri Educaţionale şi Culturale din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care este implementat de organizaţia non-profit IREX (Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale). Un cuvânt de salut participanţilor le-a fost adresat de Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Culturale şi Educaţionale, Evan Ryan.

Community solutions, lansat în anul 2010, este un program de dezvoltare profesională pentru cei mai buni lideri comunitari din lume care activează în domeniul transparenţei şi responsabilităţii, toleranţei şi rezolvării conflictelor, problemelor gender şi mediului înconjurător. Aceşti lideri beneficiază de o bursă de patru luni în Statele Unite ale Americii în cadrul unei organizaţii non-profit locale sau agenţii guvernamentale. La sfârşitul programului, participanţii urmează să elaboreze un proiect care va fi implementat în ţara de baştină.

Reprezentantul Republicii Moldova, Stella Utica, coordonator de proiecte în cadrul Institutului de Politici Publice, a făcut schimb de experienţă în statul Oregon şi a ales din cele 7 tematici propuse domeniul “Participări Civice pentru o mai Bună Guvernare”, elaborând, în consecinţă, un proiect care prevede crearea unei Platforme de Implicare a Alegătorilor.

92 de lideri din 35 de state au participat în anul curent la programul Community Solutions, fiind găzduiţi de 87 organizaţii şi instituţii din Statele Unite ale Americii. La moment, prin intermediul programului dat, circa 400 de lideri au influenţat deja viaţa a peste 200 mii de oameni de pe glob prin proiectele elaborate.