Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2905 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457632 persoane
Site-ul este folosit de 78 persoane
Site-ul a fost accesat de 35722 ori.

Noutăţile Ambasadei

ANUNȚ

Stimați cetățeni,

În contextul realizării proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”, avem plăcerea să Vă aducem la cunoștință că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2016, funcționarul consular al Ambasadei va întreprinde o vizită de lucru la San Francisco și Sacramento, CA, în vederea acordării asistenței consulare cetățenilor moldoveni aflați în circumscripția dată. Serviciile consulare disponibile în cadrul acestei vizite, vor cuprinde un larg spectru de acțiuni consulare precum: procuri; declarații; certificare documentelor; tituluri de călătorie; buletine de identitate; etc. Totodată, în premieră urmează a fi testată posibilitatea prelevării datelor pentru procesarea pașapoartelor biometrice.

Agenda deplasării:

 • San Francisco – 30 noiembrie și 01 decembrie 2016, în intervalul orelor 9 am – 1 pm și 2 pm – 6 pm.
  Adresa: 2460 Sutter St, San Francisco, California 94115.
 • Sacramento – 02 decembrie 2016în intervalul orelor 10 am – 1 pm și 2 pm – 6 pm
  Adresa: 4811 Chippendale Dr. Unit 209, Sacramento, CA 95841.

Serviciile consulare:

 • Acțiuni notariale (procuri, declarații) http://www.sua.mfa.md/notary-documents-ro/;
  Notă: taxa consulară pentru Procură este – 41 USD; Declarație – 18 USD; certificare a copiei după act – 3 USD pentru o pagină.
 • Titluri de călătorie http://www.sua.mfa.md/travel-document-ro/;
  Notă: taxa consulară este de 30 USD (Pentru minori – GRATUIT).
 • Acte de Stare civilă http://www.sua.mfa.md/civil-status-ro/;
  Notă: taxa consulară pentru transcrierea certificatelor de căsătorie / divorț - 43 USD, certificatele de naștere – GRATUIT.
 • Solicitări acte din RM (Cazier judiciar; duplicate după certificate de Stare civilă (naștere/căsătorie/divorț/deces).
  Notă: taxa consulară pentru acest serviciu este de 54 USD.
 • Buletine de identitate http://www.sua.mfa.md/identity-ro/;
  Notă: taxa consulară este 77 USD și în cazul pierderii 88 USD;
 • Pașapoarte biometrice http://www.sua.mfa.md/passports-ro/.
  Notă: taxa consulară este 117 USD și în cazul pierderii – 118 USD.

Mențiune: Atragem atenția asupra faptului că procesarea documentelor pentru pașapoarte va fi un test pilot, motiv pentru care adresăm, în prealabil, scuze de rigoare pentru incomoditățille ce pot fi cauzate de o eventuală nefuncționare a sistemului tehnic.

IMPORTANT: În cazul documentării cu acte de identitate (buletin de identitate / pașaport biometric / Titlu de călătorie ), solicitanții urmează să prezinte 2 fotografii color în format 10X15 (100x150 mm) identice pe fon alb, anfas și 2 fotografii în format 3x4 cm cu aceleași caracteristici. Informații utile referitor la aspectul fotografiilor pot fi consultate la următoarea adresă:
http://www.registru.md/ro/cerintele-privind-aspectul-exterior-al-solicitantului.

NOTĂ: Toate actele prezentate în original, urmează să fie însoțite de copii xerox în calitate bună. Totodată, toate taxele consulare – vor fi percepute exclusiv în formă de ”Money Order”, emis pe numele ”Embssy of Moldova”, cu indicarea plătitorului, iar la ”Memo”- serviciul consular solicitat.

Mai multe informații privind serviciile consulare prestate de Ambasada RM în SUA, pot fi accesate pe pagina web a Ambasadei la următoarea adresă: http://www.sua.mfa.md/consular-services-ro/.

Totodată, Vă informăm că în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2016, programul de activitate al Secției Consulare al Ambasadei va fi redus fiind prestate doar servicii urgente. În acest context, Ambasada transmite scuze de rigoare pentru incomoditățile cauzate de acest fapt.