Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2884 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457593 persoane
Site-ul este folosit de 40 persoane
Site-ul a fost accesat de 35679 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrunirea cu participantul Republici Moldova la programul educaţional Hubert H. Humphrey

La 25 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a participat la evenimentul festiv prilejuit forului naţional organizat la Washington D.C. pentru participanții la ediţia 2016-2017 a Programului american de burse educaţionale Hubert H. Humphrey. Acest program reprezintă o activitate de schimb Fulbright, finanţat primordial de Congresul SUA prin intermediul Departamentului de Stat şi este administrat de Institutul pentru Educaţie Internaţională. La eveniment au participat reprezentanţi ai cercului academic american, misiunilor diplomatice şi Departamentului de Stat al SUA.

În acest an, Republica Moldova este reprezentată în cadrul programului de burse Hubert H. Humphrey de doamna Oxana Draguta, una din cei 168 bursieri din 95 state ale lumii. Doamna Draguta urmează cursul de formare profesională în cadrul Universităţii de Stat din Pennsylvania, în domeniul Administrare, Planificare şi Politici educaţionale.

Din momentul lansării în anul 1978, circa 5400 de beneficiari de burse au participat în acest program prestigios. Bursele sunt acordate după o selecţie riguroasă la nivel naţional şi ulterior în SUA. De asemenea, bursierii sun divizaţi în grupuri şi repartizaţi la universitățile participante. Aceste programe adaptate individual reprezintă o combinare de cursuri universitare, seminare profesionale, vizite şi stagii în organizaţii americane.