Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3706 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460597 persoane
Site-ul este folosit de 41 persoane
Site-ul a fost accesat de 40339 ori.

Noutăţile Ambasadei

Evenimentul „Diplomacy by Design” organizat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii

La 21 octombrie curent, Departamentul de Stat al SUA în cooperare cu revista de modă ELLE a organizat evenimentul cu genericul “Diplomacy by Design”. În cadrul evenimentului, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în SUA, Tatiana Solomon, împreună cu colegii săi a participat la o masă rotundă de discuţii şi expoziţia în cadrul căreia misiunile diplomatice acreditate în capitala federală au avut posibilitatea să expună mostre ale ţinutelor tradiţionale, precum şi articole de îmbrăcăminte modernă ale producătorilor autohtoni.

Ambasada Republicii Moldova a fost printre cele 20 de misiuni diplomatice care a prezentat articole de port popular şi modern confecţionate de producătorii naţionali. Evenimentul a oferit posibilitatea promovării produselor din Moldova, precum confecțiile și accesoriile moldoveneşti. Astfel, au fost expuse lucrările designerului Alina Bradu, în contextul proiectului „Din Inima”, susţinut inclusiv prin fonduri americane.

„Diplomacy by Design” reprezintă o iniţiativă în premieră a Departamentului de Stat al SUA şi o nouă platformă pentru stabilirea, dezvoltarea şi susţinerea relaţiilor dintre comunitatea industriei de modă americană cu producătorii şi designerii din statele lumii. Eforturile în domeniul reprezentării şi promovării stilului vestimentar tradiţional şi produselor moderne ale designerilor autohtoni sunt considerate importante în egală măsură pentru diplomaţia culturală şi cea economică ca domenii de nişă ale relaţiilor internaţionale.