Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3798 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460758 persoane
Site-ul este folosit de 29 persoane
Site-ul a fost accesat de 40520 ori.

Noutăţile Ambasadei

Studenţii Universităţii George Washington în vizită la Ambasada Republicii Moldova în SUA

La 18 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a primit în vizită un grup de studenţi de la Universitatea George Washington. Tinerii fac parte din organizaţia studenţească PEERS (Professionals in European, Eurasian and Russian Studies) şi îşi concentrează studiile de masterat pe subiecte legate de Europa, Eurasia şi Rusia.

La solicitarea studenților, discuțiile au vizat evoluțiile recente de securitate regională, în special perspectiva Republicii Moldova asupra situației actuale din regiune. Tatiana Solomon, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova la Washington D.C., a făcut de asemenea o trecere în revistă a ultimelor evoluţii socio-economice şi politice din Republica Moldova, priorităţile agendei de dezvoltare şi rezultatele parcursului european al ţării.

Concomitent, în cadrul discuției au fost abordate subiecte precum Dialogul Strategic RM - SUA, relaţiile bilaterale cu România și Ucraina, asistența considerabilă și expertiza SUA de care beneficiază țara noastră pentru a reuși implementarea reformelor structurale vitale.

Vizita se înscrie în seria de contacte şi întâlniri pe care Ambasada le menține cu studenţii şi universităţile din Statele Unite.