Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2872 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457576 persoane
Site-ul este folosit de 24 persoane
Site-ul a fost accesat de 35662 ori.

Noutăţile Ambasadei

Eveniment organizat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii dedicat promovării Eco-Diplomației

La 5 octombrie curent, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a organizat un eveniment dedicat promovării Eco-Diplomației. În cadrul evenimentului, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în SUA, Tatiana Solomon, împreună cu şefii misiunilor diplomatice acreditate în SUA, au semnat o Declarație comună prin care s-au angajat să susțină eforturile administrației or. Washington D.C. de îmbunătățire a condițiilor de trai din punct de vedere al mediului ecologic și de dezvoltare sustenabilă al acestuia. Aceasta urmând a fi realizat inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și promovarea utilizării energiei regenerabile, utilizarea/sortarea deșeurilor, etc.

Începând cu anul 2009, Departamentul de Stat al SUA a promovat în cercurile diplomatice diverse acțiuni pe dimensiunea Eco-Diplomacy, care au creat o platformă solidă pentru efectuarea schimbului de experiență în gestionarea Ambasadelor conform celor mai bune practici în domeniul ecologic. De asemenea, această platformă a servit drept imbold pentru alte capitale ale lumii precum Roma, Italia, Bangkok, Thailanda ș.a. de a lansa platforme Eco similare, care să promoveze aplicarea principiilor ecologice în procesul de gestionare a clădirilor și reședințelor misiunilor diplomatice.

Inițiativa Eco-Diplomacy a fost lansată în aprilie 2009 de către Hillary Clinton, ex Secretar de Stat al SUA, cu scopul de a promova principii de viață ecologică sustenabilă, în vederea optimizării efectelor negative asupra mediului a imobilelor ce aparțin Departamentului de Stat nu doar în SUA, dar și în întreaga lume. Având în vedere faptul că Departamentul de Stat reprezintă interesele naționale ale SUA în domeniul relaţiilor politice, economice dar și culturale, administrația SUA atribuie o importanță sporită respectării principiilor ecologice în activitatea misiunilor diplomatice ale Statelor Unite în toate țările lumii, în așa fel promovând viața Eco la nivel local, dar și internațional, în țările unde SUA este reprezentată.