Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 3699 ori
Site-ul a fost vizitat de 1460587 persoane
Site-ul este folosit de 31 persoane
Site-ul a fost accesat de 40329 ori.

Noutăţile Ambasadei

Evenimentul festiv al organizaţiei Moldova World Children`s Fund

La 1 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova împreună cu organizaţia non-profit Moldova World Children`s Fund, a fost gazdă a unei serate festive organizată cu ocazia reuniunii anuale ordinare a Bordului de Directori MWCF. La eveniment au participat donatori și parteneri implicaţi în proiectele de binefacere desfăşurate sub egida MWCF, inclusiv reprezentanţi ai Oficiului Secretarului de Stat din Carolina de Nord, Elaine F. Marshall, care este şi ea membru al Bordului de Directori.

Preşedintele MWCF, Ray F. West Jr., a prezentat oaspeţilor un film informațional despre iniţiativele și proiectele de caritate realizate în favoarea copiilor aflați în situație social vulnerabilă din Republica Moldova. Eleonora Sinigur, ofiţer de legătură pentru parteneriatul Republica Moldova-Carolina de Nord în cadrul Oficiului Secretarului Marshall, a menţionat implicarea MWCF în recentele activităţi ale Oficiului precum transmiterea în Republica Moldova a 27 de palete cu rechizite şi echipamente medicale, oferite generos de organizații medicale, precum şi 7 palete de manuale, transmise cu suportul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord. În anul curent, Oficiul Secretarului de Stat din Carolina de Nord în comun cu MWCF, prin intermediul Gardei Naţionale a Carolinei de Nord, a mai organizat o misiune de binefacere importantă, asigurând transmiterea a 4000 manuale şi alte materiale educaţionale, donate copiilor din Republica Moldova de către nord-carolinezi.

În proiectele de binefacere realizate de MWCF în țara noastră participă inclusiv reprezentanți ai tinerei generații de americani, printre care pot fi remarcați elevi care au organizat un concert de muzică rock pentru colectare de fonduri pentru proiectele de caritate ale MWCF, dar și o fetiţă care de la vârsta de 8 ani donează fondului MWCF banii alocați de părinți pentru cheltuieli cotidiene.

În cadrul evenimentului, Veronica Dragnev-Sacara, Consilier al Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a participat cu un scurt discurs prin care a apreciat și a adus mulțumiri pentru eforturile nobile ale MWCF în țara noastră, subliniind importanţa activităţilor desfăşurate de către organizaţie şi oamenii cu inimă mare din SUA, care nu sunt indiferenți față de viața și viitorul copiilor defavorizați din Moldova, reconfirmând inclusiv şi importanța parteneriatului privilegiat de prietenie între Republica Moldova şi Carolina de Nord.

Moldova World Children`s Fund este o organizaţie non-profit stabilită în statul american Carolina de Nord şi are drept scop colectarea fondurilor şi implementarea proiectelor concrete de asistenţă umanitară direcţionate copiilor moldoveni aflaţi în situație social vulnerabilă. MWCF activează de mai bine de 20 de ani și operează atât cu fonduri publice, cât şi cu donaţii private. Acestea fiind direcționate spre realizarea multiplelor iniţiative de binefacere în valoare de zeci şi sute de mii de dolari SUA, în formă de renovări şi reparaţii în cadrul instituţiilor de învăţământ, spitale şi case pentru familii vulnerabile, suport pentru tineri dornici de studii, operaţii costisitoare pentru copii bolnavi, donaţii de diverse echipamente medicale, rechizite ş.a.