Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 221 ori
Site-ul a fost vizitat de 1438996 persoane
Site-ul este folosit de 32 persoane
Site-ul a fost accesat de 2532 ori.

Noutăţile Ambasadei

Doi profesori din Republica Moldova participă în programul educaţional TEA în SUA

La 14 septembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii a fost reprezentată la evenimentul de lansare a ediţiei 2016 a Programului de Realizare şi Excelenţă Profesorală (TEA) al Biroului pentru Afaceri Educaţionale şi Culturale din cadrul Departamentului de Stat al SUA. La eveniment au participat reprezentanţi ai cercului academic american, misiunilor diplomatice şi Departamentului de Stat al SUA.

Programul TEA este implementat de organizaţia non-profit IREX (Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale) şi oferă studii de dezvoltare profesională pentru profesori din 53 de state şi teritorii din întreaga lume.

În acest an, Republica Moldova este reprezentată de doi profesori de limbă engleză: Olga Vascan (Liceul Teoretic Ion Creangă, Coşniţa, raionul Dubăsari) şi Igor Avram (Liceul Teoretic Elimul Nou, Ialoveni). Profesorii moldoveni participă la training-urile TEA la următoarele universităţi americane: Universitatea din Nevada, Reno, şi, respectiv, Universitatea Claremont din California.