Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 2915 ori
Site-ul a fost vizitat de 1457664 persoane
Site-ul este folosit de 20 persoane
Site-ul a fost accesat de 35755 ori.

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Însărcinatului cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în SUA, Veaceslav Pituşcan, cu senatorul John Barrasso, membru al Comitetului Relaţii Externe din Congresul SUA

Pe data de 9 iunie 2016, Veaceslav Pituscan, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, însoțit de Consilierul Ambasadei Tatiana Solomon, a avut o întrevedere cu senatorul John Barrasso (Republican, Wyoming), membru al Comitetului Relaţii Externe din cadrul Congresului SUA (www.barrasso.senate.gov).

În cadrul discuţiei, a avut loc un schimb de informații privind modalitățile de consolidare a Dialogului Strategic dintre Republica Moldova și SUA (lansat în martie 2014), perspectivele semnării de către țara noastră a unui Acord cu FMI, implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE și a Foii de Parcurs privind Agenda de Reforme Prioritare, negocierile privind soluţionarea problemei transnistrene, relațiile cu țările vecine ș.a.

John Barrasso a fost informat despre acțiunile întreprinse pe parcursul ultimelor luni în vederea lansării unui Grup de Prietenie pentru Moldova în Senatul SUA (Caucus pentru Moldova).

Senatorul John Barraso a vizitat ţara noastră în 2014 fiind membru al delegaţiilor legislative SUA conduse de către senatorii John McCain (aprilie 2014) şi Jim Inhofe (mai 2014).