Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 544 ori
Site-ul a fost vizitat de 1440121 persoane
Site-ul este folosit de 86 persoane
Site-ul a fost accesat de 4881 ori.

Noutăţile Ambasadei

Vizita în Washington, D.C. a Ambasadorului Natalia Gherman, candidat oficial al Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU

În perioada 19-22 aprilie 2016, Ambasadorul Natalia Gherman, Candidatul Oficial al Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU, a efectuat o vizită în Washington, D.C.

În cadrul dialogului purtat cu înalți oficiali ai Consiliului Securității Naționale al SUA și Departamentului de Stat au fost abordate o serie de subiecte ce țin de agenda ONU și prioritățile mandatului viitorului Secretar General.

Candidatul oficial al Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU s-a întâlnit cu reprezentanți ai Senatului și Camerei Reprezentanților SUA, printre care senatorul Richard Burr, președintele Comitetului Select pentru Servicii de Informații și Securitate, Roger Wicker, co-președintele Comisiei Helsinki, congresmanul Joe Pitts, președintele Grupului de prieteni pentru Republica Moldova, precum și cu membrii Congresului Jackie Speier, Cynthia Lummis și Anna Eshoo.

N. Gherman a efectuat o vizită la sediul Organizației Statelor Americane din Washington, D.C. În cadrul consultărilor cu grupul statelor est-europene, Candidatul Oficial al Republicii Moldova la funcția de Secretar General ONU a purtat un dialog cu Ambasadorii României, Poloniei și Lituaniei în SUA.

Vizita a inclus participarea la o serie de evenimente organizate de think-tank-uri și centre universitare americane: Atlantic Council; Wilson Center; School of Advanced Security Studies/John Hopkins University, Bipartisan Policy Center și Institute for Inclusive Security.

În marja vizitei, N. Gherman a oferit interviuri pentru Voice of America, Foreign Policy Magazine și Global Women’s Leadership Initiative/Wilson Center.

La finalul vizitei, N. Gherman s-a intîlnit la sediul Ambasadei Republicii Moldova în SUA cu diaspora moldovenească și ex-Ambasadori ai SUA în Moldova.

@Natalia_Gherman