Ambasada Republicii Moldova
în Statele Unite ale Americii
Washington Chisinau
Pagina a fost vizitată de 357 ori
Site-ul a fost vizitat de 1439968 persoane
Site-ul este folosit de 9 persoane
Site-ul a fost accesat de 4465 ori.

Noutăţile Ambasadei

Eveniment dedicat parcursului european al Republicii Moldova

Pe data de 29 martie 2016, Veaceslav Pitușcan, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în SUA, a avut o prezentare în cadrul evenimentului întitulat “Parcursul european al Republicii Moldova – provocări interne și externe” organizat de Ambasada României în SUA în colaborare cu Rețeaua Tinerilor Profesioniști a Fundației Eurasia (Young Professionals Network, Eurasia Foundation).

În cadrul alocuțiunilor avute, Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, și Directorul adjunct al Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat, Molly Montgomery, au reiterat disponibilitatea României și SUA de a susține acțiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare în vederea realizării reformelor necesare și a prevederilor Acordului de Asociere semnat de Republica Moldova cu UE.

Pe parcursul dezbaterilor ce au urmat, participanții au avut posibilitatea să afle opiniile vorbitorilor despre provocările întîmpinate și modalitățile posibile de depășire ale acestora, relațiile actuale și perspectivele procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, evoluțiile din regiune ș.a.

Evenimentul respectiv este parte a programului organizat de reprezentanții Rețelei Tinerilor Profesionişti a Fundației Eurasia, care oferă o oportunitate tinerilor profesioniști din Washington D.C. să facă cunoștință cu evoluțiile din Eurasia (www.eurasia.org/Programs/young-professionals-network).